PDAplus

 
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
 
Nyitóoldal arrow Híreink arrow Már megint Siri
Már megint Siri Nyomtatás
Írta: domi007   
2011. november 06. 10:58

Már megint a Siritől hangosak a jailbreak-közösség oldalai: meg nem erősített hírek szerint az Apple maga is teszteli a beszédfelismerő szoftvert az iPhone 4-en!

Az iPhone fejlesztők-hackerek jelenleg két projektet vezetnek amelyek széles érdeklődést váltanak ki a tulajdonosokból. Az egyik természetesen az iPhone 4S jailbreakje, a másik pedig az ettől szorosan függő Siri-port az iPhone 4-re. Ahogy azt már megírtuk a Siri-portot először jogi buktatók hátráltatták, ám mára eljutottunk már oda, hogy már csak egy iPhone 4S jailbreak hiányzik ahhoz, hogy a port teljes legyen (ugyanis az Apple szerverekkel való kapcsolatteremtéshez szükséges kulcsokat csak így lehet megszerezni legálisan). Most azonban teljes megdöbbenéssel olvashatjuk a legfrissebb hírt, amely szerint az Apple maga is kísérletezik azzal, hogy a Siri elhozza régebbi eszközökre.

A konkrét eszköz, amelyet ez az Apple-közeli forrás említ az az iPhone 4, de nem zárják ki az iPhone 3GS-t sem a lehetséges körből. Az iPod Touch 4G tulajdonosai azonban biztosan szomorkodhatnak, a rosszabb minőségű mikrofon miatt az Apple szinte biztosan nem fogja nekik kiadni a Siri-t. A spekulációk szerint egy szoftver-frissítés keretében fog megérkezni ez az új funkció a régebbi eszközökre, valószínűleg az iOS 5.1-ben, de lehetséges, hogy már a következő 5.0.1 beta-ban.

Az biztos, hogy az Apple nem engedte ki a belső fejlesztőket akik ilyen speciális firmware-t kaptak a campus-on kívülre, távozásuk előtt visszaállította stock-ra a telefonokat. Nehéz konklúziót levonni, hiszen ez jelentheti azt, hogy a tesztelést sikeresen befejezték, de ugyanúgy jelentheti azt, hogy sikertelen tesztek után befejezték a további munkát.

Mindenesetre nagyon meglepő lépés ez az Apple-től, hiszen ezzel még tovább csökken a különbség az új 4S és a régebbi 4 között, még erősebben megkérdőjelezvén a 4S szükségességét, esetlegesen előrevetítvén azt is, hogy az iPhone 5 nincs már nagyon messze.

Az biztos, hogy mi felhasználók, ha igaz a hír, akkor csak jól járhatunk, reméljük igaznak bizonyul, bár B tervnek még mindig ott van chpwn és stroughtonsmith munkája. Megjósolhatóan ez év végére már működni fog a Siri az iPhone 4-en. A kérdés csak az, hogy berhelt módon, vagy hivatalosan az Apple-n keresztül?

Forrás: JailBreakNation

Eddig megtekintve 963 alkalommal
Hozzászólások (1)

Cikkajánló: Twitter Facebook iWiW
 

Apróhirdetések