|
hbk
|
 |
« Dátum: 2007. Február 23. - 09:39:30 » |
|
Indulónak pár gondolat:
OttoScan, Arlab, RDDTCd , ScanTest2, MicroODB
KKL
Természetesen ezt azok tudják használni akiknek valós soros portjuk van a pdájukon. ( a mini USB , EMU kimenetes pda tulajai nem tudják használni)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Dreambox 800HD, Dreambox 529S, Dreambox 500S,
|
|
| |
|
|
feketebarany
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2007. Február 23. - 10:15:08 » |
|
Indulónak pár gondolat:
OttoScan, Arlab, RDDTCd , ScanTest2, MicroODB
KKL
Természetesen ezt azok tudják használni akiknek valós soros portjuk van a pdájukon. ( a mini USB , EMU kimenetes pda tulajai nem tudják használni)
De johetnek kilometerora es airbag indito, ecu eprom tartalmak is.... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2007. Február 23. - 16:13:34 » |
|
De johetnek kilometerora es airbag indito, ecu eprom tartalmak is....  Az engem is érdekelnének  , mert ilyet még pda-n nem láttam. A notebook az más  /Lehet egy ilyen topik is kellene?/
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2007. Június 30. - 14:55:02 » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
feketebarany
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2007. Július 02. - 15:27:16 » |
|
Esetleg ha valakit erdekel van elado usb-s hex-can vag-com angol interfeszem, meg egy vag tacho 1.5-om.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Sutty
Kezdő

|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2007. Október 27. - 23:14:54 » |
|
Üdv! Ezekkel a dolgokkal olyat is meg lehet csinálni példu, hogy az Én kis MANcikámat feltuningolni? Szegéngyke 89-re van leszabályozva, és így nem igen tudja leadni a 240LE-t 8-ba.  A rencercsatija olyan, mint lejebb valamelyik képen.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
HTC TyTN. 2giga Kingston Asus MYPAL A696
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2007. Október 28. - 14:59:06 » |
|
Üdv! Ezekkel a dolgokkal olyat is meg lehet csinálni példu, hogy az Én kis MANcikámat feltuningolni? Szegéngyke 89-re van leszabályozva, és így nem igen tudja leadni a 240LE-t 8-ba.  A rencercsatija olyan, mint lejebb valamelyik képen. Nem Bővebben: A chiptuning(motorteljesítmény növelés) az más tészta, azt ppc-vel nem tudod megcsinálni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Sutty
Kezdő

|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2007. Október 28. - 15:11:46 » |
|
Nem
Bővebben: A chiptuning(motorteljesítmény növelés) az más tészta, azt ppc-vel nem tudod megcsinálni.
De PC-vel lehet. Beszélgettem kollégával, akinek fel volt húzva a gép. Ráduktak egy notit, és valami progival feljebb tették a sebeség határt. Valamelyik MAN szervizbe csinálták neki fűalatt...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2007. Október 28. - 15:15:05 » |
|
De PC-vel lehet. Tudom én ezt nagyon jól! Te a két írásomra kérdezted azt amit, és én arra válaszoltam , hogy pocket pc-vel nem lehet. A motordiagnosztikai lehetőségeket és a chiptuningot ne keverjük.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Sutty
Kezdő

|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2007. Október 28. - 15:43:09 » |
|
Tudom én ezt nagyon jól! Te a két írásomra kérdezted azt amit, és én arra válaszoltam , hogy pocket pc-vel nem lehet.
A motordiagnosztikai lehetőségeket és a chiptuningot ne keverjük.
Jó oké, igaz  Tudnál róla valami szakirodalmat belinkelni? 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2007. Október 28. - 15:49:28 » |
|
Tudnál róla valami szakirodalmat belinkelni?  Tudni tudnék, de ez annyira tág fogalom, hogy a mi portálunk összességénél is bővebb fogalomkör!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Sutty
Kezdő

|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2007. Október 28. - 17:50:38 » |
|
Tudni tudnék, de ez annyira tág fogalom, hogy a mi portálunk összességénél is bővebb fogalomkör!
Aha értem  Akkor továbbra is keresgélek  olvasgatok
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Sutty
Kezdő

|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2007. Október 28. - 19:23:54 » |
|
Találtam kábel rajzokat, az is tuti, hogy ODB2 csatija van. De kérdés, hogy jó e hozzá? Na meg szoftot honnan szedjek hozzá? Háát nem tudom. Építettem már hasonlót max232-vel telefonokhoz. De ha az elszállt, (eddíg csak 2 siemens volt  ) akkor nem nagy érvágás, de ha egy bcm száll el, az azé keményebb. http://pinouts.ru/CarElectronics/car_obd2cable_pinout.shtml
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
seboka
Szerkesztő
Fórum motor

Today is the longest day of my life!
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2007. Október 28. - 22:24:51 » |
|
Találtam kábel rajzokat, az is tuti, hogy ODB2 csatija van. De kérdés, hogy jó e hozzá? Na meg szoftot honnan szedjek hozzá? Háát nem tudom. Építettem már hasonlót max232-vel telefonokhoz. De ha az elszállt, (eddíg csak 2 siemens volt  ) akkor nem nagy érvágás, de ha egy bcm száll el, az azé keményebb. http://pinouts.ru/CarElectronics/car_obd2cable_pinout.shtmlkeresd meg feketebaranyt PUben, o talan tud segiteni. egyszer rendeltem neki csehorszagbol egy ilyesmi csatlakozot (eleg nehez azzal a cseh ceggel uzletelni).
|
|
|
|
|
Naplózva
|
BB PlayBook 16GB, BB9800, BB9700, BB9105, BB8900, E71, N9300i, N9210i, HP 2510p W7, MB Pro 13'', Garmin 3760 FULL EU
|
|
| |
|
májkel
Alapító
Fórum motor

moderátor
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2007. Október 28. - 22:39:28 » |
|
Találtam kábel rajzokat, az is tuti, hogy ODB2 csatija van. De kérdés, hogy jó e hozzá? Na meg szoftot honnan szedjek hozzá?
szerintem ne erőlködj feleslegesen, nem fogsz programot találni a gépedhez ez nem egy VW Golf 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Google Nexus4 MDA III XplodeWM6.5 Garmin Mobile10 Acer Aspire One 3G >Speedfitness<
|
|
| |
|
villem
Szerkesztő
Fórum motor

Alapító - Laptulajdonos
|
 |
« Válasz #15 Dátum: 2007. Október 29. - 11:08:55 » |
|
Találtam kábel rajzokat, az is tuti, hogy ODB2 csatija van. De kérdés, hogy jó e hozzá? Ilyen kérdések alapján jobb ha bele sem kezdesz! Itt nem párezer forintos dolgokról van szó akár eszköz akár a hozzánemértésből adódó károkozás esetében!! Ha mindenáron foglalkoztat a téma akkor itt kezd olvasni: http://www.autodiagnosztika.com/Hbk jól írta, ez mára egy tanult szakmának számít. A megszerzett tudást pedig nem szívesen adják közre, mégannyira sem, hogy a teljesítménynöveléshez használt chippek tartalmát aranyáron adják ha adják, mert azt mindenki nagyon félti!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
iPhone4, HTC Desire
|
|
| |
|
Sutty
Kezdő

|
 |
« Válasz #16 Dátum: 2007. Október 30. - 21:17:58 » |
|
Ilyen kérdések alapján jobb ha bele sem kezdesz! Itt nem párezer forintos dolgokról van szó akár eszköz akár a hozzánemértésből adódó károkozás esetében!! Ha mindenáron foglalkoztat a téma akkor itt kezd olvasni: http://www.autodiagnosztika.com/Hbk jól írta, ez mára egy tanult szakmának számít. A megszerzett tudást pedig nem szívesen adják közre, mégannyira sem, hogy a teljesítménynöveléshez használt chippek tartalmát aranyáron adják ha adják, mert azt mindenki nagyon félti! Köszi-Köszi!  Értem Én, hogy gőzgép, de mi hajtja  Nem akarom növelni a teljesítményét, elég nekem 240ló. Én csak a sebesség korlátozót szeretném kikapcsolni, mert 89-re van lekorlátozva. Olyan, mintha a tempomatot 89-nél kapcsolnád be, de ezt a gép magátol csinálja. De most viszem majd kötelező szervizbe, és megpróbálok beszélni a vill.szerelő sráccal, hogy tegyen rá egy kicsit. Talán némi ellen árért segít nekem. Különben, már nézegettem a téma után, és úgy döntöttem, hogy hagyom a fenébe. Ez tényleg nem egy mobiltelefon, amit csak úgy lehet buherálni. Nagyon elszállt a technika. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
HondaRulez
Kezdő

Linux-ot a kütyükre !
|
 |
« Válasz #17 Dátum: 2008. Február 20. - 19:00:01 » |
|
Nahát.... ha már ilyen topic is van miért nem ír senki ??
senkit nem érdekel ??
|
|
|
|
|
Naplózva
|
X820 - DM7000S - iPhone - MacBook7,1
|
|
| |
|
|
polberto
Vendég
|
 |
« Válasz #18 Dátum: 2008. Február 21. - 12:41:01 » |
|
Delphi diagnosztikai műszerről hallott már valaki? DELPHI DS 100-as néven fut és pda vezérli.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
villem
Szerkesztő
Fórum motor

Alapító - Laptulajdonos
|
 |
« Válasz #19 Dátum: 2008. Február 22. - 11:48:20 » |
|
Nahát.... ha már ilyen topic is van miért nem ír senki ??
senkit nem érdekel ??
Úgy látszik nem  hbk, feketebárány és rajtam kívül eddig nem nagyon volt mozgolódás pedig hbk két cikkével is feldobta a magas labdát.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
iPhone4, HTC Desire
|
|
| |
|
villem
Szerkesztő
Fórum motor

Alapító - Laptulajdonos
|
 |
« Válasz #20 Dátum: 2008. Február 22. - 11:49:34 » |
|
Delphi diagnosztikai műszerről hallott már valaki? DELPHI DS 100-as néven fut és pda vezérli.
Igen ismerős valami baromi drága amerikai kütyü. A DS600-as az amivel már érdembel lehet bármit is csinálni amiért 8000 $ kell leszurkolni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
iPhone4, HTC Desire
|
|
| |
|
|
feketebarany
|
 |
« Válasz #21 Dátum: 2008. Március 01. - 16:15:17 » |
|
Úgy látszik nem  hbk, feketebárány és rajtam kívül eddig nem nagyon volt mozgolódás pedig hbk két cikkével is feldobta a magas labdát. Persze mert mindenki titkolozik itt magyarorszagi forumokon. Oroszoknal megy a warez rendesen, meg megosztanak dolgokat, csak nem nagyon figyeltem oda a suliban az oroszra....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
batip
Kezd ideszokni

|
 |
« Válasz #22 Dátum: 2008. április 11. - 21:51:55 » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
BA Helmi WM6.0 (5.60.00 WWE) HoluxGPSlim236 T-mobile Pulse DMC-R9oc
|
|
| |
|
obaross
Cikkíró
Fórum motor

cikkíró
|
 |
« Válasz #23 Dátum: 2008. április 11. - 22:18:28 » |
|
Nem vagyok biztos benne, hogy valaki otthon jobb vezérlő software-t mókol, mint a mérnökök sokmillió dollárból évek alatt. Turbós autóknál lehet a legkönyebben szívni, mert ott ugyi csak a turbó nyomást kell emelni, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a turbó 200-300e-t pörög. Ha megemelik a nyomást, nő a fordulat is, amit már nem bizti h. elvisel a cumó, arról nem is beszélve, mi történne mondjuk hegyek között.Mondjuk itt az nem nagyon veszélyeztet, de a haveromnak Svajcban kéreckedett ki a turbó a széjjel heckelt wrx-ből.Sokmindennel lehet játszani, az előgyujtási időtől a turbónyomás,turbó geometriáig, csak nem biztos, hogy érdemes. Én elég sokat költöttem tuningra, mondjuk gyári cumókra de már nem kezdeném újra! (semmi spoiler,swift racing felirat, meg neon és spinner disztárcsa, az a rizstalicskákra való, csak mehr kraft)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Fast Car, Fast Girl, Fast Love
|
|
| |
|
|
opelautodiagnosztika
Vendég
|
 |
« Válasz #24 Dátum: 2008. Augusztus 06. - 22:24:05 » |
|
Sziasztok, Most találtuk ezt a fórumot és ha esetleg egyéni felhasználókon kívül autószerelők is olvasssák a fórumot akkor az oldalunkun talál profi opel autódiagnosztikai program csomagot: www.opel-autodiagnosztika.comBocsi ha kicsi OFF volt a hozzászólás.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|