NitroTom
Új belépő

|
 |
« Dátum: 2008. Május 10. - 12:01:19 » |
|
Üdv Urak!
Lenne egy(2,3) olyan kérdésem:
mi lehet annak az oka hogy feltettem az adott gépre az igo8-at minden szép és jó csak néha vibrál a képe?
ha sima igo-t(2006) teszk fel az SD-re akkor bejönn a fökép elkezd bootolni majd kiirja, hogy hardwareIDerror
más:
Ki lehet cserélni a boot képet igo8-on?
Válaszotokat elöre is köszönöm
üdv:T.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
Killer
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2008. Május 10. - 16:36:38 » |
|
Legálisak az IGO-k ? a 2006 valószinüleg nincs portolva a gépedre. de ha nem legálisak az IGO-k akkor itt a fórumba nem fognak súgni szerintem csak PÜ.talán, de nézz be a kéksárkány fórumba ott meglesz a válasz talán. bár lehet hogy ezért atippért kapok 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
SE Xperia, Acer 5920G,Ameo már megint.HTC HD2.
|
|
| |
|
|
mrmarkus
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2008. Május 10. - 17:06:45 » |
|
Legálisak az IGO-k ? a 2006 valószinüleg nincs portolva a gépedre. de ha nem legálisak az IGO-k akkor itt a fórumba nem fognak súgni szerintem csak PÜ.talán, de nézz be a kéksárkány fórumba ott meglesz a válasz talán. bár lehet hogy ezért atippért kapok  Ez a téma és módszer nem való a portálra!  Kérlek,  a z Impresszumot! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Dell Latitude D430 Acer Aspire One Motorola Milestone HTC Snap WM 6.5 Nokia E50
|
|
| |
|
Zephael
Új belépő

|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2008. Június 27. - 13:12:36 » |
|
Sziasztok! Nemrég vettem egy BluePanther v350-et. Ha jól olvastam, ennek is van többféle változata: Serial: MQN080208xxx ; Felül 1 gomb ; elvileg Sirf vevő (dobozán ott virít a logo, de programmal még nem kerestem rá) ; ARM920T 400MHz-es proci ; Windows CE v5.00 (Build 0 on Jan 18 2008) Lenne pár kérdésem, ha tudtok, légyszives válaszoljatok rá! Biztos vannak olyan kérdések is, amik már máshol elhangoztak, de inkább megkérdem mégegyszer, mert így egy helyre kerül, meg hátha én se rontok el semmit  Előre is köszönöm  1, Hogyan lehetne lementeni a készülék jelenlegi tartalmát? Hiba esetén visszaállítani. Activesync-el érdemes valamit lementeni róla? Bimbam válasza: A wayteq N400-as nem nk.bin-es. De logot egyszerűen lehet cserélni. Fat32-re formázott kártya kell, és csak a kép legyen rajta logo.bmp néven. A bmp kép mérete 320x240-es kell hogy legyen. WayteQ-en logo17s.bmp a név.2. Találtam egy nk.bin-t, de nem tudom, jó-e a készülékemhez? Mi is ez az nk.bin? (Esetleg tudna valaki hozzá egyet?) Bimbam válasza: Elvileg csak az nk.bin telepítése nem teszi tönkre a készüléket, maximum nem indul el. S egy másik helyes nk.bin helyre is hozhatja az előző rossz update-t. Más a helyzet akkor, ha a boot szektort is felülírja az ember egy nem a készülékhez való eboot.bin-nel. Az nk.bin maga a windows CE rendszer.3. Szeretnék rá egy másik kezelőfelületet. Találtam is egy "Vista"-t. (Alpha-Panther.zip néven. http://www.uni-miskolc.hu/~qgejoco5/PNA/Alpha-Panther_SI-Setup.zip). Használati útmutató: Kicsomagolás után a négy mappát másold az SD-re (--Navi--Alpha-Panther--Telepit--Mobilenavigator--) Bekapcsolás után a navi ikonra kattinva indul a telepítő Kövesd az utasítást. Manuális újraindítás után már az SI progi indul. Fontos: Controlpanelen találsz egy új vezérlőpult bővítményt / SystemPath / -nyisd meg-->ResidentFlash-->Alpha-Panther-->System:pipáld be,+jelet is nyisd meg szintén pipáld be a CE5- Leokozás után a felugró ablakot zárd be,újra indítást csinálna,ezt a kátya sajnos nem tudja. Kapcsold ki majd kapcsold be.SD-ről töröld a Mobilenavigátor és a Telepit mappákat./ha fent marad később gondot okozhat/
Telepítéshez szükséges terület: ResidentFlash: 40Mb SDMMC: 62MbNem próbáltam még ki a pack-ot, mert attól tartok, hazavághatja a PNA-t. Valakinek van már tapasztalata ezzel a mod-al?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2008. Június 27. - 13:31:33 » |
|
1, Hogyan lehetne lementeni a készülék jelenlegi tartalmát? Hiba esetén visszaállítani. Activesync-el érdemes valamit lementeni róla? Bimbam válasza: A wayteq N400-as nem nk.bin-es. De logot egyszerűen lehet cserélni. Fat32-re formázott kártya kell, és csak a kép legyen rajta logo.bmp néven. A bmp kép mérete 320x240-es kell hogy legyen. WayteQ-en logo17s.bmp a név.
2. Találtam egy nk.bin-t, de nem tudom, jó-e a készülékemhez? Mi is ez az nk.bin? (Esetleg tudna valaki hozzá egyet?) Bimbam válasza: Elvileg csak az nk.bin telepítése nem teszi tönkre a készüléket, maximum nem indul el. S egy másik helyes nk.bin helyre is hozhatja az előző rossz update-t. Más a helyzet akkor, ha a boot szektort is felülírja az ember egy nem a készülékhez való eboot.bin-nel. Az nk.bin maga a windows CE rendszer.
3. Szeretnék rá egy másik kezelőfelületet. Találtam is egy "Vista"-t. (Alpha-Panther.zip néven.
1, A kérdés és a pirossal kiemelt rész nem összeillő! Bluepanther készülékről beszélünk nemde? A készülékről te otthon hobbi körülmények közt nem tudod lementeni a romtartalmát, illetve le tudod de nem tudod újraflesselhetővé tenni. Megtették viszont ezt mások helyetted és több helyen is elérhető a készüléktípusodnak megfelelő nk.bin ha nálad is beütne a krach. 2, Az nk.bin az maga az operációs rendszer és a keretalkalmazás együttesen. Csak a te típusodnak megfelelő használható, ha nem biztos forrásból származik akkor ne tett fel. Te így keresd a neked megfelelő romot: régi 400 Mhz-es BP, MQN08-as "1 gombos"  3, rengetegfajta egyedi Skin létezik , és több is lehtölthető. Némely univerzális de némely nem. Amiket én csinálok az szándékosan adott készülékre optimalizált, hogy más ne használhassa. Amit leszedtél az biztos nem az én munkám mert AN és BP-t azt nem supportálunk. Tudni kéne "ki fija borja" nehogy egyedi beállításokat tartalmaz ( értek itt készülékspecifikus registry beállításokat) ami a te készülékedhez nem jó.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
neoone
Új belépő

|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2008. Június 27. - 13:38:11 » |
|
A készülékkel kapcsolatban lenne egy kérdésem: hogyan lehet ikonokat kirakni az asztalra? Reseteléskor a windows\desktop mappába tettek eltűnnek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Zephael
Új belépő

|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2008. Június 27. - 13:59:09 » |
|
hbk: Köszönöm a válaszokat! Bluepanther készülékről beszélünk. Mielőtt a fórumba írtam, megkérdeztem Bimbam-ot emailben. Úgy kezdtem, hogy olvastam, neki Wayteq van... mondta, hogy igen, és ezalapján válaszolt. Azóta elolvastam 3-4 cikked (rengeteg van, és a bőség zavar...  ), és szomorúan tapasztaltam pár dolgot: -nekem az akksim olyan 1,5-2 óráig bírja, ha nyúzom a készüléket. Lehet ebben is kisebb van, mint amit dobozon megjelöltek. Nem mondja, hogy kérem kapcsolja ki... mégis kikapcsol. -iGO 2008 menüben lépkedés közben néha bedadog. -> Resinfo alapján 34,6MB Resident Flash és 36.0MB / 29.6MB free Programmemóriám van. Szomorú  -Kicsit lassúnak tűnik, ahogy megtalálja a műholdakat. Bár lehet, ezt már csak én képzelem be  -> Egy másik "ugyanilyen" eszközzel hasonlítottam össze, mert 3-an vettünk egy helyről. Igazából a proci sebességével nincs bajom. Lejátszotta a south park epizódot, ennyi elég is volt  Olvastam, hogy lehetőség van optimalizált rom-ok buildelésére. Szerinted érdemes vele vesződni? (már ha "valakitől"  szerzek egy ilyen rom-ot) Van rá lehetőség, hogy közzé tegyél egy olyan felületet, ami tuti működik, és ha akarom, sem tudom elrontani a telepítését? 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Zephael
Új belépő

|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2008. Június 28. - 10:47:33 » |
|
Azóta elolvastam "pár" cikket, hozzászólást, de még mindig van sok  Valószínűleg maradok a WolfCNU proginál kezelőfelületileg  De az iGo 2008 újratervezés, menüben lépkedés - dadogás probléma zavaró egy hangyányit :S Erre nem tudna valaki okosságot?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2008. Június 28. - 15:30:16 » |
|
-nekem az akksim olyan 1,5-2 óráig bírja, ha nyúzom a készüléket. Lehet ebben is kisebb van, mint amit dobozon megjelöltek. Nem mondja, hogy kérem kapcsolja ki... mégis kikapcsol.
Ezek a készülékek ezzel a kijelzővel ennyit bírnak ez átlagos érték! -iGO 2008 menüben lépkedés közben néha bedadog. -> Resinfo alapján 34,6MB Resident Flash és 36.0MB / 29.6MB free Programmemóriám van. Szomorú  Erre van megoldás amit ebben a fórumban már leírtam, hogy mit kell csinálni: http://pdaplus.hu/smf/index.php?topic=2611.0-Kicsit lassúnak tűnik, ahogy megtalálja a műholdakat. Bár lehet, ezt már csak én képzelem be  -> Egy másik "ugyanilyen" eszközzel hasonlítottam össze, mert 3-an vettünk egy helyről. Nem te képzeled be, ez megint ennek a készüléknek tulajdonsága mint ahogy több más átlagoshoz képesti rossz tulajdonsággal is rendelkezik pl : http://pdaplus.hu/content/view/2550Olvastam, hogy lehetőség van optimalizált rom-ok buildelésére. Szerinted érdemes vele vesződni? (már ha "valakitől"  szerzek egy ilyen rom-ot) Persze mindent lehet sőt érdemes is ha valóban értesz hozzá és megvan minden kelléked hozzá, mert egy romfőzés az nem két csattintás és már kész is. Pl: http://pdaplus.hu/content/view/2015Van rá lehetőség, hogy közzé tegyél egy olyan felületet, ami tuti működik, és ha akarom, sem tudom elrontani a telepítését?  Csak készülékre optimalizáltakat csinálok amivel nem sokra mész.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
gyurma
Új belépő

|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2008. Június 28. - 22:53:15 » |
|
Azóta elolvastam "pár" cikket, hozzászólást, de még mindig van sok  Valószínűleg maradok a WolfCNU proginál kezelőfelületileg  De az iGo 2008 újratervezés, menüben lépkedés - dadogás probléma zavaró egy hangyányit :S Erre nem tudna valaki okosságot?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
gyurma
Új belépő

|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2008. Június 28. - 23:44:06 » |
|
Valószínűleg maradok a WolfCNU proginál kezelőfelületileg  Amig nem ismered meg a készüléked tulajdonságait,valamint nem tudod,hogya feltelepíteni kivánt progi milyen változtatásokat eszközöl a készülékeden,addig nem célszerű kisérletezgetni.Célkészüléket vásároltál ami alapból navigációra alkalmas.Persze ki lehet okosítani, több mindenre alkalmassá lehet tenni mint amire szánták.Az Alpha-Panter progi is ilyen úgymond teljes körü alkalmazás az ismert MioPocket átírata a nevében szereplő kütyükre.Amenyiben nem a Miskolci Egyetem honlapjáról,hanem az eredti lelőhelyéről töltenéd le akkor világossá válna számodra,hogy csak az első generációs 07-es sorozatszámú BP-re és N318-ra készült és csak ezeken használható.Igen,jól mondja HBK,tartalmaz olyan registry módosításokat ami a Te készülékednek nem megfelelő.Ezek a módosítások a progi működésének az alapjai.Valamint beleírtam az info fájlba a helyszükségletet,ez szintén behatárolja a készüléket. Jó,ha tudod az általad használt kütyü minden újraindításkor az erdeti registry bejegyzéseket tölti be.Minden módosítás érvényét veszti amikor újraindítod,enélkül pedig nem lép érvénybe.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Zephael
Új belépő

|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2008. Június 29. - 09:40:26 » |
|
Köszönöm szépen a választ! A programot hozzám is hozzámvágták. Nem tudtam kitől szármozik, ezért kérdeztem előtte. Valóban nem ismerem a célkészülékem sajátosságait, de olvasgatok mellette. Gyakorlatilag itt még csak arról nem találtam anyagot, amiről nem akartam  (azért ha valaki nincs benne a témában, 150 fórumoldalt + még ezen a fórumon is egy jópárat megnézni kis időbe tellik, és nem mindig tudom kivárni, amíg végigolvasom, így elcsattan egy-két kérdés, amire lehet 3 oldallal később már választ is kapnék  ) Hogy miért éppen a gold-ra került fel a zip... mert épp ott volt fölös quotám. Nem akartam máshova regelni, hogy feltehessem, ha valaki le akarja szedni. Semmi formában nem utaltam rá, hogy az én munkám lenne, vagy bármi közöm van a tartalmához, ha esetleg ez lenne a probléma.  Kérésre eltávolítom a file-t.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Zephael
Új belépő

|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2008. Június 29. - 10:05:40 » |
|
Köszi! Végigfutottam a config lehetőségeket, lehet még mást is beleteszek azalapján. A [sound]... bejegyzés után nekiestem az iGo-nak. Menüben akárhogy nyomkodtam, nem dadogott be. Majd az újratervezéseket is kipróbálom. Legfeljebb lecserélem a hangfile-t.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
gyurma
Új belépő

|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2008. Június 29. - 15:27:39 » |
|
Köszönöm szépen a választ! A programot hozzám is hozzámvágták. Nem tudtam kitől szármozik, ezért kérdeztem előtte. Valóban nem ismerem a célkészülékem sajátosságait, de olvasgatok mellette. Gyakorlatilag itt még csak arról nem találtam anyagot, amiről nem akartam  (azért ha valaki nincs benne a témában, 150 fórumoldalt + még ezen a fórumon is egy jópárat megnézni kis időbe tellik, és nem mindig tudom kivárni, amíg végigolvasom, így elcsattan egy-két kérdés, amire lehet 3 oldallal később már választ is kapnék  ) Hogy miért éppen a gold-ra került fel a zip... mert épp ott volt fölös quotám. Nem akartam máshova regelni, hogy feltehessem, ha valaki le akarja szedni. Semmi formában nem utaltam rá, hogy az én munkám lenne, vagy bármi közöm van a tartalmához, ha esetleg ez lenne a probléma.  Kérésre eltávolítom a file-t. Teljesen félreértettél ;)Csak attól szeretnélek megkímélni,hogy a következő hozzászólásod így kezdődjön: "feltettem egy progit,azóta nem índul a készülékem" :)Ez nem csak a fent említett,hanem sok más alkalmazás estén is előfordulhat.Egyszerüen óvatosságra intelek,valamint ha bele akarsz mélyedni a buherába az első lépés a megfelelő NK.bin beszerzése legyen.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
Zephael
Új belépő

|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2008. Június 29. - 18:31:20 » |
|
Szia! Igen, ebben igazad van. Tényleg könnyen végződhet így a sztory. Sajnos már jártam így másik készülékkel, hogy előbb cselekedtem, aztán beütött a baj. Az NK.bin még beszerzés alatt, egyenlőre még nem találtam. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
nukurg
Új belépő

|
 |
« Válasz #15 Dátum: 2008. Október 26. - 11:42:20 » |
|
csao!!
szoftver nelkul vettem meg a keszuleket... vki tudna nekm segiteni szoftver ugyben : nemcsak16@freemail.hu
koszi
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
seboka
Szerkesztő
Fórum motor

Today is the longest day of my life!
|
 |
« Válasz #16 Dátum: 2008. Október 26. - 11:52:00 » |
|
csao!!
szoftver nelkul vettem meg a keszuleket... vki tudna nekm segiteni szoftver ugyben : nemcsak16@freemail.hu
koszi
a portalon a warez tiltott, olvasd el az impresszumot. ha tort SWt keresel, akkor azt ne itt tedd. koszi.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
BB8900 (2588DB99), E71, E90, N9300i, N9210i, iPhone 3GS játékra  , HP2133 XP, X60Tablet Win7, Forerunner405
|
|
| |
|
BalooTM
Új belépő

|
 |
« Válasz #17 Dátum: 2008. November 06. - 10:57:30 » |
|
Üdv Mindenki!
Érdeklődnék, hogy v350c-hez van-e valakinek nk.bin-je, mert sikerült egy v350b binjét rátenni, és meg sem mukkan. Vagy ha van lehetőség arra, hogy lementsem egy másik készülékről az nk.bint, az is megoldás lenne, mert másik gép van kéznél.
Köszönöm előre is...
Baloo
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
every
Új belépő

|
 |
« Válasz #18 Dátum: 2008. November 21. - 21:53:03 » |
|
Légyszíves segítsetek: BP V350-hez keresek SI-t, írjatok már ide vagy mail-be helyeket ahonnét tudnék letölteni. Előre is köszönöm!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
polberto
Új belépő

|
 |
« Válasz #19 Dátum: 2008. November 21. - 23:34:54 » |
|
Sziasztok! Nem tudjátok hogy lehet most belépni a ... fórumra?
warez oldal. torolve. seboka
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
joededy
Új belépő

|
 |
« Válasz #20 Dátum: 2008. November 26. - 23:18:02 » |
|
Sziasztok Szeretném megkérdezni,hogy a v350c amikor beleteszem az SD karit a nyers progival akkor ezt a gép installálja e? vagy csak futtatja. ha igen akkor az oprendszerbe is csinál bejegyzést vagy csak az SD-re.Ha egy működő installált programot szeretném modernebbre cserélni akkor elég csak letörlni a régit betenni az uj programkarit és kész,vagy a régit le kell installálni(hogyan?) joededy
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
szuszi
Új belépő

|
 |
« Válasz #21 Dátum: 2008. December 13. - 13:35:03 » |
|
Sziasztok
Segítséget kérek. Van egy BluePanther V350-es PNA-m. Igo8 fut rajta. Már másodszor fagy le bekapcsoláskor. Első esetnél szervizelték, és hibának ROM updat.ot írtak. Hogy tudnám helyre állítani szervizbe küldés helyett? Köszönöm ha segítetek. Lehet email-re is írni
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #22 Dátum: 2008. December 13. - 17:31:09 » |
|
Van egy BluePanther V350-es PNA-m. Igo8 fut rajta. Már másodszor fagy le bekapcsoláskor. Első esetnél szervizelték, és hibának ROM updat.ot írtak. Hogy tudnám helyre állítani szervizbe küldés helyett?
Tipikus BP hiba, hogy a bootképernyőnál kifagy. Ezen egy romfrissítés segít de ahhoz meg tudni kell milyen készüléked van, mint: BP 350 kétgombos BP 350 egygombos BP 350b BP 350c
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
szuszi
Új belépő

|
 |
« Válasz #23 Dátum: 2008. December 14. - 10:26:06 » |
|
Szia
Jót kérdeztél. V350-es az első széria ebből a típusból. Két gombos mit jelent? Ne haragudj, csak tippelek, hogy a tetején van két kapcsoló gomb? Mert ez van nekem. Bocs a tudatlanságomért. Köszönöm, hogy hozzászóltál, pláne ha tudsz segíteni is. Szia
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|
hbk
|
 |
« Válasz #24 Dátum: 2008. December 14. - 12:07:27 » |
|
Szia
Jót kérdeztél. V350-es az első széria ebből a típusból. Két gombos mit jelent? Ne haragudj, csak tippelek, hogy a tetején van két kapcsoló gomb? Mert ez van nekem. Bocs a tudatlanságomért. Köszönöm, hogy hozzászóltál, pláne ha tudsz segíteni is. Szia
A "kétgombos" igen azt jelenti, hogy nemcsak bekapcs hanem menü gombja is van. Na akkor még egy sorozatszámot mondj mint MQN07 vagy MQN08 mint ahogy itt ezen a képen látod feltüntetve: http://pdaplus.hu/images/hb2/bluepantherv350/Image00002.jpg
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
| |
|
|