Pontosan ez van ráírva amit írtál. GPS_MODEL_32_C_V1. Őszintén szólva erről az atlasmanageres dologról még sosem hallottam. Tudsz nekem linket adni? Illetve erre a modelre érvényes jtag bekötést is be tudnád nekem linkelni?
Te a bevezető hozzászólásodban emlegettél valami Gabiataxis nicket aki nálunk nincs regisztrálva. Majd mindenféle alaplapcsereberéről és a Murányi utcáról szólt az eszmecsere.
Bocsánat, hogy ilyet írok, de ha összevissza kérdezel akkor, hogyan lehet segíteni értelmesen? Sehogy, és elviccceli az ember.
Akkor kezdjünk el értelmesen beszélni.
Ha neked valóban 32_C_V1-es panel van a készülékeden akkor ha az fizikailag nem sérült, akkor azt mindenképp lehet javítani.
Fizikai sérülést pedig panelen ki lehet mérni és ki lehet zárni.
Tehát meggyőződtél, hogy a paneledre ez van felülírva: GPS_MODEL_32_C_V1
Ez a panelazonosító! Pontosan ilyen feliratot kell keresned: GPS_Model_32_C_V1 2007-09-20
Ezen túl a készüléknek van egy készülékazonosítója is aminek így kell kezdődnie:
32CV10.....
Ez egy hosszú számsor aminek kérdés, hogy mi a következő két betűjele mert az határozza meg a beépített LCD-d típusát:
QX
BX
NX
Ha 32c
V20-al kezdődik akkor sajna nem tudok segíteni. Azt a dumpromot az Atlas3_NR nem értelmezi de erről majd később.
Ha 32c
V10 akkor olvasd tovább
Ez alapján lehet romot keresni ami rom(csomag) a következőkböl kell, hogy álljon:
logo32c.bmp
u2b32c.bld
btld32c.bld
os32c.img
YFAPP.wzp
A logo a bejelentkezőp kép, a u2b és a btl kezdetű fájlok a bootloader az OS32c maga a rom az YFapp meg az alkalmazás
Te nem tudni mit gányoltál szét szóval egy saját bootloadert illene frissíteni.
Romokat lehet keresni a neten de látod az LCD-ből is lehet háromféle és az csak ennél a modellnél háromféle rom és nem beszélve a BT vagy FM és egyéb olyan fontos dolgokról ami x vagy y romot azzá teszi, hogy az jó a te készülékedre.
Nem igazán érdemes keresni vagy csak akkor szabad feltölteni, ha tutibiztos ez a tied.
Ismeretlen romot sohasem szabad feltenni!!!Persze ez a hozzávaló rom lenne a legegyszerűbb mert akkor simán meg lehetne csinálni egy full SD flashel.
Az atlasmanagerről két blog is szól én ezt azért említettem meg mert ezzel lehet javítani
A javaslatom a következő ( én így szoktam javítani és ez a módszer 100%-ban működik)
1,keress egy működő Tilborg gp-780i készüléket. Lehetőleg "szűz" még használatlan legyen.
2, lépj be a wince módba és csinálj róla egy full registry mentést
3, keresd meg azt a csodálatos progit aminek neve:
DiskRW.exe amit itsme

írt!
4, a diskrw ki tudja dumpolni a romot,
"DSK1" --> mentsd SD-re
A végeredményed amit egy SD kártyán kapsz egy 64 Megás kütyünél 67108864 byte kell hogy legyen.
Ilyeneket fogsz látni:
DSK1_0_xxxxxxxx.img ("dump user area")
DSK1_0_xxxxxxxx.log (DiskRW log)
5, keresd meg az Atlas3_NR.exe progit és futtasd le benne ezt az img-et!
A végeredményt és a fullregistry mentésed töltsd be az Atlasmanager progiba.
Dugd rá a kütyüdet és U modot válassz.
Ez feltölti a dumpromot a reg-el és a készüléked kb 4-5 perces folyamat után bebootol

70%-os valószínűséggel mondom, hogy ide nem kell még JTAG, de a JTAG bekötés is szabványos hidd el és a linkelt blogban a megoldás

Az Atlasmanager és az Atlas3_NR gyári szervízprogramok és a hozzávaló kábel sem normális.
Ha ezek nincsenek meg vagy nem érthető mit írtam akkor valóban menj a pdaszervízbe